Καταγγελίες Δημάρχου Πάφου για την έκρηξη στο αυτοκίνητο της μητέρας του

Print Friendly and PDF

Έκρηξη σε αυτοκίνητο που ανήκει στην μητέρα του δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος Κοραλλία σημειώθηκε γύρω στις 04:05 τα ξημερώματα, το οποίο ήταν σταθμευμένο στον ημιυπόγειο χώρο σταθμεύσης της κατοικίας των γονιών του Δημάρχου Πάφου. Ο εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος φαίνεται να τοποθετήθηκε κάτω από το μπροστινό μέρος του οχήματος

Σύμφωνα με την Αστυνομία το αυτοκίνητο έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές με το μπροστινό μέρος του οχήματος να έχει καταστραφεί εντελώς.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου και Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Μιχάλης Ιωάννου, ανέφερε πως συνεπεία της έκρηξης το μπροστινό μέρος του οχήματος καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και στην κατοικία.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως από τις προκαταρκτικές εξετάσεις των πυροτεχνουργών φαίνεται ότι η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδια βόμβα η οποία περιείχε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και φρουρείται ενώ στο μέρος έσπευσαν και πυροτεχνουργοί για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με την λήψη καταθέσεων από κατοίκους της περιοχής και με την συλλογή τεκμηρίων με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών και στην προσπάθεια της εξιχνίασης της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ανάρτηση του twitter ο δήμαρχος Πάφου τόνισε ότι αυτοί που το έκαναν δεν θα καταφέρουν τίποτα η θέληση παραμένει ανίκητη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΦΟΥ

Άνανδρη χαρακτήρισε την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο της μητέρας του, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και κάλεσε το κράτος και πολιτεία να δράσουν αποτελεσματικά για την πάταξη των κυκλωμάτων.

“Η πράξη αυτή είναι βεβαίως άνανδρη” είπε ο Δήμαρχος Πάφου, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα “ότι το συντεταγμένο κράτος, η συντεταγμένη πολιτεία να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά” όχι όμως για να εξιχνιάσουν αυτή την άνανδρη πράξη – όπως είπε – “ αλλά και για να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν ούτε ανθρώπους αλλά ούτε και ένα κράτος να το απειλούν και να το φιμώνουν με αυτό τον τρόπο”.

Ελπίζω ανέφερε, η Αστυνομία να δράσει γρήγορα και αποτελεσματικά και να εξιχνιάσει άμεσα αυτή την πράξη η οποία φαίνεται να επινοήθηκε από άλλους αλλά και από άλλους να έχει εκτελεστεί, προσθέτοντας πως αυτή η αλυσίδα πρέπει να εντοπιστεί και να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στα κυκλώματα που δρουν ο κ. Φαίδωνος είπε πως το κύκλωμα των ναρκωτικών στην Πάφο είναι καλά γνωστό και γνωρίζουν ότι το μονοπωλεί ένα συγκεκριμένο άτομο, του οποίου το όνομα είναι γνωστό στην Αστυνομία, όπως είπε.

Το κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας συνέχισε, είναι επίσης γνωστό «και είναι ουκ ολίγες φορές που έχουν πάρει πληροφορίες στην Αστυνομία», όπως ισχυρίστηκε.

Κατά τον κ. Φαίδωνος, είναι γνωστοί ποιοί έχουν τον ηλεκτρονικό τζόγο στα δημοτικά όρια Πάφου και ποιοι συνεχίζουν να τον έχουν με τζίρο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το μήνα.

Ο κ. Φαίδωνος είπε ακόμη “πως το κύκλωμα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο είναι επίσης γνωστό ότι διευθύνεται από τρία συγκεκριμένα άτομα και το γνωρίζουν”.

Την ίδια ώρα συνέχισε, “ έχουν στοιχεία στα χέρια τους και για το θέμα μεγαλοεπιχειρηματία ο οποίος παρενέβη διαχρονικά στο Τμήμα Πολεοδομίας και στο Τμήμα Φόρου Εισοδήματος για να έχει εκατομμύρια ευρώ οφέλη”.

Την ίδια ώρα, είπε, “ είναι γνωστό πρώην τραπεζίτης ο οποίος έπαιρνε μίζες για να δίνει δάνεια”.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως περιορίστηκε σ’ αυτά τα έξι θέματα τα οποία θεωρεί, όπως είπε, ότι σε ένα από αυτά τα έξι προέρχεται και αυτός που επινόησε αυτή την άνανδρη πράξη.

Πρόσθεσε δε, πως εάν το κράτος και η πολιτεία δεν φροντίσουν «να τσακίσουν και τα έξι αυτά κυκλώματα και πολλά άλλα που υπάρχουν, σήμερα μπορεί να έχει τοποθετηθεί βόμβα εδώ΄» σημείωσε , αύριο να είναι κάπου αλλού, σήμερα να είναι σε έναν Δήμαρχο τον όποιο Δήμαρχο, αύριο να είναι σε έναν Εισαγγελέα και μεθαύριο σε έναν Αστυνόμο.

Αυτά τα κυκλώματα υποστήριξε ο κ. Φαίδωνος, πρέπει να τα τσακίσουν να τα εκπαραθυρώσουν από το κυπριακό γίγνεσθαι για να μπορεί το κράτος και ο κάθε πολίτης και οποιοσδήποτε υπηρετεί τον οποιονδήποτε θεσμό να μην απειλείται ή να φιμώνεται από τέτοιες ενέργειες .

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο προσωπικά δεν έχουν καταφέρει τίποτα, είπε.

Το μόνο που έχουν καταφέρει, ανέφερε, “είναι όπως αμέσως μετά τις γιορτές με πολύ εντατικό ρυθμό να ξηλώσουμε αυτά τα κυκλώματα και αυτούς τους κυρίους οι οποίοι εδώ και δεκαετίες σε μια σχέση διαπλοκής και σε μια σχέση εξάρτησης, οι μεν από τους δε, συνυπάρχουν και πολλοί από αυτούς συναγελάζονται ακόμη και με κρατικούς αξιωματούχους ακόμα και με πολιτικά στελέχη”.

Κατά τον κ. Φαίδωνος, πολλοί που βρίσκονται σε αυτά τα κυκλώματα “συναγελάζονται συνεργάζονται και συνυπάρχουν αρμονικά”.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως αυτό το «γαϊτανάκι», κατά την έκφραση του, πρέπει να τελειώνει, δηλώνοντας πως όποιος τολμήσει να του πει ότι χρειάζεται στοιχεία για να προχωρήσει, είναι συνένοχος και θέλει να συγκαλύψει αυτά τα κυκλώματα.

Γνωρίζουν πρόσθεσε πολύ καλά ποιοι είναι οι αρχηγοί αυτοί των κυκλωμάτων και είπε πως δεν πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες, να αναμένουν τον κάθε πολίτη και τον κάθε Δήμαρχο να τους δώσει στοιχεία.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Φαίδωνος είπε πως δεν έχει δώσει ακόμη καμία κατάθεση στην Αστυνομία ωστόσο το απόγευμα θα μεταβεί στην αστυνομική διεύθυνση για να καταθέσει.

Ο κ. Φαίδωνος περιορίστηκε σ΄αυτά χωρίς να θέλει να πει αν δέχτηκε οποιαδήποτε απειλή πριν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο όχημα της μητέρας του. «Θα περιοριστώ σ’ αυτά και τα υπόλοιπα θα τα δώσω στην Αστυνομία», κατέληξε.

Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο όχημα της 66χρονης μητέρας του Δημάρχου από την έκρηξη η οποία σημειώθηκε γύρω στις 4π.μ. ενώ βρισκόταν σταθμευμένο στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της οικίας της.

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία διενήργησαν εξετάσεις και περισυνέλεξαν τεκμήρια. Όπως διαπιστώθηκε η έκρηξη οφείλεται στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας, η οποία περιείχε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.