ΑΚΕΛ: Ξανά από την αρχή η διαδικασία για υποψήφιο

Print Friendly and PDF

Από την αρχή ξεκινά η διαδικασία στο ΑΚΕΛ για εξεύρεση υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές, μετά το ναυάγιο της προσπάθειας για συμφωνία με τον Μάικ Σπανό.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «#RIK», είπε ότι η διαδικασία αρχίζει από σήμερα το πρωί, με ενεργότερη εμπλοκή του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Πρόσθεσε ότι δεν ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα κατάληξης που έχει τεθεί και ότι εντός Ιουλίου, θα οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ.
Προτεραιότητα για το ΑΚΕΛ, τόνισε, αποτελεί η στήριξη υποψηφιότητας με προοπτική νίκης, για απαλλαγή του τόπου και του λαού από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη.

Επανέλαβε ότι κανένας από τους υφιστάμενους υποψηφίους δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που θέτει το ΑΚΕΛ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε περίπτωση που ο Γιώργος Λιλλήκας αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα, ενδεχομένως να υπάρχει δυνατότητα διαλόγου για εξεύρεση κοινού υποψηφίου.

Για τον τερματισμό των συζητήσεων με τον κύριο Σπανό, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι υπήρχαν σχεδόν ταυτόσημες θέσεις στο Κυπριακό, αλλά διαπιστώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις στα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα, που καθιστούσαν δύσκολη τη συνέχιση των διαβουλεύσεων.

Πηγή: ΡΙΚ