Αβέρωφ:Μεγάλη γκάφα η διαρροή εξεταστικών δοκιμίων

Print Friendly and PDF

Απαράδεκτο λάθος και μεγάλη γκάφα, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Δησύ Αβέρωφ Νεοφύτου, τη δημοσιοποίηση εξεταστικών δοκιμίων για καταρτισμό καταλόγου διορισίμων εκπαιδευτικών.

Ο κύριος Νεοφύτου, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση», επεσήμανε ωστόσο ότι δεν έγινε διαρροή σε συγκεκριμένη ομάδα υποψηφίων, αλλά τα θέματα αναρτήθηκαν απλώς στο διαδίκτυο, μισή ώρα ενωρίτερα.
Τόνισε ότι η διοικητική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα καταδείξει κατά πόσο επρόκειτο για γκάφα ή σαμποτάζ, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν είναι ντετέκτιβ και ότι οι εικασίες και η συνωμοσιολογία δεν αποτελούν μέρος της δικής του τακτικής.

Συστήνοντας υπομονή έως ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της έρευνας, ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι δεν μπορεί ένα λάθος, είτε ανθρώπινο είτε εγκληματικό, να αφορά την ουσία της μεταρρύθμισης, που δεν είναι άλλη από την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης εκπαιδευτικών, με βάση την αξία τους και όχι την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου.

Κάποιοι, πρόσθεσε, βρήκαν άλλοθι, σε μια προσπάθεια να ανατινάξουν την μεταρρύθμιση, η οποία -τόνισε- θα συνεχιστεί. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι ο Δησύ θα σταθεί ασπίδα προς τους πολίτες και θα προστατεύσει αυτή τη μεταρρύθμιση με όλες τις δυνάμεις του, γιατί πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον τόπο.

Πηγή: riknews