Αντιπροσωπεία της Βουλής στις εργασίες του 4ου μέρους της Συνόδου 2017 της ΚΣΣΕ

Print Friendly and PDF

 

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων αποτελούμενη από τους βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής), Γιώργο Λουκαΐδη και Κωστή Ευσταθίου αναχωρεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του τέταρτου μέρους της Συνόδου 2017 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η ανάγκη δίωξης και τιμωρίας για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το «Ισλαμικό Κράτος», η κατάσταση στο Αζερμπαϊτζάν, η χρήση νέων γενετικών τεχνολογιών στους ανθρώπους και η σύγκλιση συνόδου κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) για την προστασία και προώθηση της δημοκρατικής ασφάλειας στην Ευρώπη. Αναμένεται επίσης να διεξαχθεί ψηφοφορία σχετικά με την πρόταση μομφής κατά του νυν Προέδρου του Σώματος κ. Pedro Agramunt.

Προστίθεται ότι στο πλαίσιο των εργασιών της Συνέλευσης θα απονεμηθεί το βραβείο Václav Havel, για εξαίρετη δράση στα πλαίσια της κοινωνίας των πολιτών σε σχέση με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη και ανά το παγκόσμιο.

Αναφέρεται επίσης ότι με πρωτοβουλία της επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας Στέλλας Κυριακίδου θα πραγματοποιηθεί διαφωτιστική εκδήλωση για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, κατά την οποία θα διανεμηθεί διαφωτιστικό υλικό. Αναμένεται επίσης να φωταγωγηθεί το κτίριο του Συμβουλίου της Ευρώπης σε χρώμα ροζ καθ’ όλη τη διάρκεια της Συνόδου ως ένδειξη στήριξης της εκστρατείας που πραγματοποιείται σε αυτό το πλαίσιο.

Τη Σύνοδο αναμένεται να προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Τσεχίας κ. Milos Zeman, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Petro Poroshenko, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας κ. Lubomir Zaorálek ως εκπρόσωπος της τρέχουσας Τσέχικης Προεδρίας στην Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού κ. Thorbjοrn Jagland.