Αντρέας Μουσιούττας: Υπουργός άλλης κοπής

Print Friendly and PDF

Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Αντρέα Μουσιούττα ως Υπουργό Εργασίας. Σε εποχές δύσκολες, όπου οι δημοσιογράφοι ξημεροβραδιάζονταν στους διαδρόμους του Υπουργείου Εργασίας για να καλύψουν μια απεργία ή μια εργατική σύγκρουση. Τότε, που οι δημοσιογράφοι πήγαιναν στην πηγή της είδησης κι΄ όχι να αντιγράφουν ειδήσεις από το διαδίκτυο.

Ο Αντρέας Μουσιούττας, λοιπόν, ήταν από τους λίγους Υπουργούς που πάντοτε είχε την πόρτα του ανοικτή στους δημοσιογράφους. Ότι ώρα και να τέλειωνε τις συνεδρίες του με τις συντεχνίες και τους εργοδότες, καθόταν με τους δημοσιογράφους και τους ενημέρωνε πλήρως για τα τεκταινόμενα. Ενημέρωνε έγκυρα τους δημοσιογράφους για να γράψουν σωστά τις εξελίξεις. Του άρεσε η αλήθεια και η σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης. Ουδέποτε παραπλάνησε τους ανθρώπους των ΜΜΕ, ουδέποτε τους χρησιμοποίησε για να κάνει το δικό του, ουδέποτε πρόταξε δική του ατζέντα.

Με την πραότητα, το συναινετικό ύφος και την ανθρωπιά που τον διέκρινε, ο Αντρέας Μουσιούττας κέρδιζε πάντα την εμπιστοσύνη και κυρίως το σεβασμό των δημοσιογράφων.

Για τους περισσότερους δημοσιογράφους ήταν ο Υπουργός, ο φίλος, ο συνεργάτης που μπορούσαν να ανταλλάξουν μαζί του κάθε κουβέντα.

Τώρα που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, αισθάνομαι την ανάγκη να τον αποχαιρετήσω με τα πιο πάνω (ως ένδειξη εκτίμησης) και τα οποία αποτελούν προσωπική μαρτυρία από την πολύχρονη συνεργασία μαζί του.

Στο καλό κ. Υπουργέ και ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει.

Ι.Ιωσήφ