Απαρέσκεια εκφράζει η ΕΠΟΠΑΗ για τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Ενέργειας για το ΔΣΜΚ

Print Friendly and PDF

Απαρέσκεια, εξέφρασε η ΕΠΟΠΑΗ για τον δυσμενή χειρισμό, όπως αναφέρει, που τυγχάνει η ΑΗΚ από μέρους του Υπουργείου Ενέργειας και ιδιαίτερα για τις μεθοδεύσεις που το ίδιο το Υπουργείο προωθεί σχετικά με το θέμα του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ).

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε στη Λευκωσία στο 19ον Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΠΟΠΑΗ, αναφέρεται ότι οι μεθοδεύσεις μετά βεβαιότητας οδηγούν σε μεγάλη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Αρχής, μα προπάντων, την ασφάλεια και τη ζωή του προσωπικού.
Στο Συνέδριο προήδρευσε ο Γενικός Οργανωτικός της ΣΕΚ Πανίκος Αργυρίδης και συμμετείχαν οι αντιπρόσωποι των μελών και των συνταξιούχων. Το Συνέδριο είχε και εκλογικό χαρακτήρα και στις αρχαιρεσίες που έγιναν, πρόεδρος εξελέγη ο Πέτρος Πετρίδης και ΓΓ ο Κυριάκος Ταφούνας.

Η ΕΠΟΠΑΗ καλεί το Υπουργείο Ενέργειας να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για διαμελισμό της ΑΗΚ που τον θεωρεί ως δήθεν απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα της αγοράς και ζητούμε να μπει σε διάλογο με την ΑΗΚ.