Απομάκρυνση της έδρας της από την Καταλονία εξετάζει η Banco de Sabadell

Print Friendly and PDF

 

Τη απομάκρυνση της εταιρικής έδρας της από την Καταλονία εξετάζει σοβαρά η ισπανική τράπεζα Banco de Sabadell, υπό τη σκιά των ερωτημάτων για το μέλλον της περιοχής μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης από την Ισπανία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα Πέμπτη ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο μετακίνησης έδρας, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, γινόμενη η πρώτη μεγάλη επιχείρηση που μιλά ανοιχτά για έξοδο από την Καταλονία λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η ψηφοφορία της Κυριακής.

Επικρατέστεροι πιθανοί προορισμοί είναι το Αλικάντε, το Οβιέδο και η Μαδρίτη, πόλεις όπου η Sabadell έχει μεγάλη βάση πελατών, σύμφωνα με πληροφορίες της «Wall Street Journal».

Το Αλικάντε φαντάζει ως η πιθανότερη επιλογή, με δεδομένο ότι το 2011 η Sabadell αγόρασε την τοπική τράπεζα αποταμιεύσεων Caja de Ahorros del Mediterráneo.

Η μετοχή της Sabadell είχε πέσει απότομα από τις αρχές της εβδομάδας, μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής. Όμως τα νέα περί πιθανής μετακίνησης έδρας την τόνωσαν άμεσα, οδηγώντας σε κέρδη άνω του 4% έως τώρα στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.

 

Πηγή: skai.gr