Δεν τα βρήκαμε σε όλα, λένε ΑΚΕΛ και Σπανός

Print Friendly and PDF

Εξηγήσεις για το ναυάγιο της συνεργασίας του ΑΚΕΛ με το Μάϊκ Σπανό στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, έδωσαν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού και ο ίδιος ο κ. Σπανός. Όπως δήλωσαν το ναυάγιο της συνεργασίας οφείλεται στο ότι υπήρξαν θέματα που οι προσεγγίσεις τους δεν τους επέτρεψαν να καταλήξουν σ’ένα κοινό πρόγραμμα.

Ειιδικότερα οι κ.κ. Κυπριανού και Σπανός δήλωσαν τα εξής :

Α.Κυπριανού: Ο λαός αναμένει πολιτική πρόταση που θα δώσει διέξοδο στα προβλήματα. Πρόταση που θα συσπειρώνει γύρο της ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις. Αναπτύξαμε διάλογο με τον κ. Σπανό με τον οποίο συμφωνήσαμε κατ’ αρχήν στο Κυπριακό και σε άλλα θέματα. Επεκτείνοντας τη συζήτηση φάνηκε ότι υπήρχαν θέματα στα οποία οι προσεγγίσεις ήταν τέτοιες που δεν μας επέτρεψαν να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό μας οδήγησε να τερματίσουμε το διάλογο.

Οι δρόμοι μας δεν χωρίζουν και οι σχέσεις μας συνεχίζουν. Συνεχίζεται η προσπάθεια συνεργασιών με όσους έχουν διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα. Ταυτόχρονα συνεχίζεται ο διάλογος με τον κόσμο. Σύντομα θα παρουσιάσουμε την πρότασή μας στο Κυπριακό.

Σπανός: Ευχαρίστησα την ηγεσία του ΑΚΕΛ που με επέλεξε ως υποψήφιο. Ήταν τιμή για μένα που το ιστορικό κόμμα αυτό ανέπτυξε έντονο προβληματισμό για στήριξη της υποψηφιότητάς μου. Δυστυχώς, φάνηκε ότι υπήρχαν ζητήματα στα οποία είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις.

Το ερώτημα τώρα είναι οι επόμενες κινήσεις του ΑΚΕΛ αφού θα πρέπει να εξεύρει άλλο υποψήφιο για τις προεδρικές.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στην απόφαση να μην εξαγγείλει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές κατέληξε ο Μάικ Σπανός, σύμφωνα με πληροφορίες από το «Κανάλι 6», οι οποίες φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από άλλες πηγές

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, φαίνεται πως προέκυψε ναυάγιο στις συζητήσεις που είχε με το ΑΚΕΛ, καθώς οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στη σύνταξη του κοινού πολιτικού εγγράφου..

Την ίδια ώρα, αναμένονται οι αποφάσεις του ΑΚΕΛ, σχετικά με το πώς θα πορευθεί από εδώ και μπρος το κόμμα, τονίζει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ συνέρχονται εκτάκτως με ζητούμενο την συνέχιση της ενδοκομματικής διαδικασίας που βλέπει προς την επιλογή του προσώπου που θα λάβει το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος.

Νωρίτερα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε στο ραδιόφωνο πως «δεν είναι η πρώτη φορά που καριερίστες πολιτικοί διαπράττουν ενίοτε φραστικά λάθη και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από το ΑΚΕΛ και τον ΓΓ η δήλωση του Μάικ Σπανού σε κόμματα που λειτουργούν ως καρκίνωμα.

Προηγούμενη ενημέρωση

Αποφασίζει για Σπανό η ΚΕ του ΑΚΕΛ

Καθοριστική η σημερινή μέρα για Μάικ Σπανό και ΑΚΕΛ, καθώς πραγματοποιείται το απόγευμα συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, οπού θα παρουσιαστεί η πολιτική διακήρυξη αρχών που ετοίμασε ο Μάικ Σπανός.

Το έγγραφο είναι ήδη έτοιμο και τυγχάνει μελέτης από το κόμμα της αριστεράς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έμφαση θα δοθεί στις θέσεις Σπανού για την οικονομία δεδομένου του προβληματισμού που προκάλεσαν πρόσφατες τοποθετήσεις του.

Πάντως σε δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας το ΑΚΕΛ θα πάρει τις αποφάσεις του.