Απόψεις για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αντάλλαξαν Συλλούρης – Στυλιανίδης

Print Friendly and PDF

Απόψεις για τρέχοντα ζητήματα και προκλήσεις που αφορούν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όπως η απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ, καθώς και η Λευκή Βίβλος για το Μέλλον της ΕΕ, που υποβλήθηκε στα εθνικά κοινοβούλια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς προβληματισμό και συζήτηση αντάλλαξαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, και ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αρμόδιος για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τον κ. Στυλιανίδη συνόδευαν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης και το Μέλος του Γραφείου του κ. Στυλιανίδη, Ζαχαρίας Γιακουμή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο κ. Συλλούρης και ο κ. Στυλιανίδης αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τα θέματα του χαρτοφυλακίου του κ. Στυλιανίδη.

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, τη Λευκή Βίβλο και γενικότερα τις προοπτικές που διαγράφονται για την εξέλιξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος υπό το φως των σημερινών δεδομένων στην Ευρώπη και πέραν αυτής.