Αρχ. Αστυνομίας: Απολογούμαι εκ μέρους του σώματος – Η ηγεσία ενημερώθηκε από τα μέσα για την άσκηση

Print Friendly and PDF

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να εκφράσω τις απολογίες μου ως Αρχηγός εκ μέρους του σώματος για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί συμπολίτες μας. Eπίσης θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκεια γιατί ως ηγεσία λάβαμε γνώση για την επιχείρηση μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εκ των υστέρων» δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ Μεσημέρι και Κάτι.

Αναφέρθηκε και σε προηγούμενες ασκήσεις που έγιναν και για τις οποίες είχε γίνει η κατάλληλη ενημέρωση σε Μέσα Ενημέρωσης και κοινό ώστε να μην προκληθεί πανικός.

«Λύπη, απογοήτευση και δυσαρέσκεια επειδή προκλήθηκε αναστάτωση άνευ λόγου και αιτίας», είπε ο κύριος Χρυσοστόμου αναφέροντας ότι δεν επιθυμεί να επισέλθει σε λεπτομέρειες έως ότου υπάρξει αποτέλεσμα από τη Διοικητική Έρευνα που διέταξε.

Και εξήγησε καταλήγοντας, ότι όλες οι ασκήσεις που αφορούν σενάρια τρομοκρατίας και τέτοιας εμβέλειας θα έπρεπε να προηγηθεί ενημέρωση ώστε να διασφαλιστεί ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα. Και χαρακτήρισε τέτοιου είδους φαινόμενα επιεικώς απαράδεκτα.