Α. Νεοφύτου: Θα εκτεθεί η Τουρκία αν επιμένει σε εγγυήσεις

Print Friendly and PDF

Δεν μπορεί να υπάρξει κατάληξη στο Κυπριακό με διατήρηση των μονομερών επεμβατικών δικαιωμάτων από την όποια τρίτη χώρα και χωρίς αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, δήλωσε στο ΤΡΙΤΟ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ωστόσο σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε πραγματιστές και λογικοί και να αντιληφθούμε ότι δεν μπορούν να φύγουν σε μία νύχτα 40 χιλιάδες στρατεύματα.
Ο κύριος Νεοφύτου χαρακτήρισε πολύ σωστή την πρόταση Προέδρου Αναστασιάδη ότι την πρώτη ημέρα της λύσης πρέπει να αποχωρήσει το 75% των στρατευμάτων και το υπόλοιπο 25% σε ένα συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα.

Πολύ σωστά είπε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδέχθηκε την πραγματοποίηση της νέας Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη, αφού εκεί θα καταδειχθεί η στάση της Τουρκίας στο θέμα της ασφάλειας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα εκτεθεί, εάν παραμείνει αμετακίνητη στη θέση για διατήρηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τουρκική πλευρά δεν αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της από την πρώτη ημέρα.

Πηγή: ΡΙΚ