Βουλή: Αντιπαράθεση με αφορμή την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού

Print Friendly and PDF

Στο επίκεντρο αντιπαράθεσης βρέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και τα στοιχεία που χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της Αρχής Παναγιώτης Λαργκόβας για τον υπολογισμό των δαπανών των τόκων, με αποτέλεσμα να δεχθεί έντονη κριτική από τη κυβέρνηση.

Το ζήτημα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής δεν είναι παράρτημα της κυβέρνησης, αλλά ανεξάρτητη Αρχή και αυτό είναι που ενοχλεί.

Παρεμβαίνοντας ο προεδρεύων του Σώματος Γιώργος Βαρεμένος ανέφερε ότι «υπήρξε δήλωση αυτοκριτικής από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής που αναγνώρισε ότι δεν ήταν έγκυρα τα στοιχεία».

«Η κριτική, στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, σε καμία περίπτωση δεν συνιστά αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας, της δράσης και της λειτουργίας της Αρχής. Ο καθένας έχει δικαίωμα στις απόψεις του, όχι όμως στην επίκληση δικών του στοιχείων», τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Παράλληλα σημείωσε ότι «ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ομολόγησε εκ των υστέρων ότι τα στοιχεία δεν ήταν ακριβή», «θετικό» αυτό για τη Δημοκρατία», είπε, ενώ, καταλήγοντας, ανέφερε:

«Η αξιοπιστία του οποιουδήποτε ανεξάρτητου φορέα, πολύ περισσότερο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, πρέπει να έχει υψηλά εχέγγυα και όταν πλήττεται από τους ίδιους που είναι υποχρεωμένοι να την προφυλάξουν, τότε πρέπει οι θεσμικοί παράγοντες που έχουν ευθύνη, να προσπαθούν να τον προστατεύσουν και να διαφυλάξουν το κύρος του».

Πηγή: ΑΜΠΕ