Βροχές μετά το μεσημέρι – Τι καιρό θα έχουμε το Σ/κ

Print Friendly and PDF

Τοπικές βροχές πιθανόν να πέσουν σήμερα μετά το μεσημέρι. Στους 25 βαθμούς η θερμοκρασία, ενώ άνοδος αναμένεται να υπάρξει από Δευτέρα. Τι λέει ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Η πρόγνωση του καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, αρχικά, θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Σταδιακά, κατά τις µεσηµβρινές και απόγευµατινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, περιοχές του εσωτερικού και ανατολικά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή στα βόρεια παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά τις µεσηµβρινές ώρες θα παράτηρούνται παροδικά αuξηµένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και στα βόρεια. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ, από τις απογευµατινές ώρες και µετά, αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή στα βόρεια παράλια. Στην ατµόσφαιρα πιθανό να παρατηρείται αραιή σκόνη. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο.