ΔΕΟΚ: Δυναμικές κινητοποιήσεις για εφαρμογή της συμφωνίας πλαίσιο στο Δημόσιο

Print Friendly and PDF

Δυναμικές κινητοποιήσεις, για την εφαρμογή της συμφωνίας πλαίσιο στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, αποφάσισε χθες το Γενικό Συμβούλιο της ΔΕΕΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ, το οποίο καλεί το Συνδικαλιστικό Κίνημα σε ενότητα και συστράτευση και τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα, ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι στις αποφάσεις που πήρε το Συμβούλιο της ΔΕΕΚΔΟΚΩ καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να σεβαστεί τη συμφωνία την οποία υπέγραψε με τις συντεχνίες, εγκαταλείποντας ακραίες νεοφιλελεύθερες συμπεριφορές και προσεγγίσεις, που μόνο αναστάτωση και ζημιά μπορεί να προκαλέσουν στην οικονομία του τόπου.

Το Συμβούλιο της ΔΕΕΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, που πλήρωσαν βαρύ τίμημα την περίοδο του μνημονίου, έχουν κάθε δικαίωμα τώρα που η οικονομία ανακάμπτει να διεκδικήσουν μερική αποκατάσταση των μισθών και των ωφελημάτων τους.

Κατά προτεραιότητα το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΟΚ θα επιδιώξει την πλήρη επαναφορά και αποκατάσταση των δικαιωμάτων των χαμηλόμισθων εργαζομένων κυρίως αυτών που αμείβονται με κλίμακες μέχρι €1500,00.

Το Γενικό Συμβούλιο αναφέρει στην απόφαση του ότι η απαράδεκτη τακτική στοχοποίησης των εργαζομένων του δημόσιου και του ημιδημόσιου τομέα πρέπει να τερματισθεί και να αναγνωρισθεί έμπρακτα η σημαντική τους συμβολή και συνεισφορά στην έξοδο της οικονομίας από την οικονομική κρίση.