Δεν γνώριζε για την άσκηση η ηγεσία της αστυνομίας

Print Friendly and PDF

 

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες το απόγευμα στη Λεμεσό, στο Στάδιο Palais de Spor, όπου ενώ γυμνάζονταν παιδιά, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας της Αστυνομίας, χωρίς μάλιστα η ηγεσία να γνωρίζει τίποτα για την διεξαγωγή της. Διοικητική έρευνα διέταξε ο Αρχηγός της Αστυνομίας για το περιστατικό.

Η άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε στις πέντε το απόγευμα στο Στάδιο Palais de Spor στη Λεμεσό, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας της Αστυνομίας για αντιμετώπιση τρομοκρατικού κτυπήματος αναφερει ανακοίνωση. Το σενάριο περιελάμβανε κατάσταση ομηρίας από δύο τρομοκράτες και στη σκηνή βρέθηκε μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας.

Εντονη διαμαρτυρία γονιού στον ΑΝΤ1. Οπως είπε, τη στιγμη της άσκησης στο γυμναστήριο υπήρχαν 50 παιδιά, και οι γονείς τους δεν γνωριζαν τιποτα: «Ρωτησαν σε ποια θεση βρισκομασταν εμείς οι γονείς, όταν τα σωματεία δεν είχαν ενημερωθεί. Η αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει του γονείς. Οχι να εισβάλουν στο γυμναστήριο να διαξάγουν άσκηση. Εμας μας πήραν τηλέφωνο οτι εισβάλαν κάποιοι στο γυμναστήριο και κρατούν μωρά. Ούτε γνωριζαν οι δάσκαλοι των σωματείων ότι γινεται άσκηση. Επικοινώνησα με τον γυμναστή του μωρού μου και μου είπε πως εβγαλαν τα παιδια έξω. Εξω από το στάδιο γινόταν χαμος, με γονεις να βλέπουν τα περιπολικά έξω απο το γυμναστήριο. Αρκετοί γονείς αναστατώθηκαν και πήγαν στις πρώτες βοήθειες. Εληξε το θέμα, αλλά όφειλαν να ενημερώσουν τους γονείς».

H ηγεσια της αστυνομιας δεν ηταν ενημερη για την άσκηση αυτή και ο αρχηγος εχει διατάξει διοικητική έρευνα για το περιστατικό, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βοηθός εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού.