Δεν μειώθηκε ο όγκος των σκυβάλων στην Πάφο μέχρι τέλη του Σεμπτέμβρη

Print Friendly and PDF

Καμία μείωση του όγκου σκυβάλων δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές στη δημαρχούμενη περιοχή της Πάφου, ανέφερε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Καθαριότητας του Δήμου Πάφου Γιώργος Δημητριάδης, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πάφου μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί όλο της το δυναμικό για την καθαριότητα της περιοχής.

Επίσης τα Σαββατοκύριακα που συνήθως τα προβλήματα καθαριότητας είναι μεγαλύτερα, τροχιοδρομείται η αύξηση του ωραρίου των υπαλλήλων της υπηρεσίας του Δήμου για την αντιμετώπιση του προβλήματος, σημείωσε.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ακόμη πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου Πάφου το θέμα της πλήρους αναδιοργάνωσης της αποκομιδής σκυβάλων στη δημαρχούμενη περιοχή.

Το συγκεκριμένο σχέδιο κατόπιν μελέτης υπολογίζεται να κοστίσει στα 4,5 με 5 εκατομμύρια ευρώ, συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Καθαριότητας του Δήμου Πάφου ανέφερε ακόμη πως άμεσα το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον της υπηρεσίας καθαριότητας, δηλαδή κατά πόσο θα γίνει μια σημαντική επένδυση στην υπηρεσία καθαριότητας, αν αυτή παραμείνει στο Δήμο.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι εφόσον οι υπηρεσίες καθαριότητας παραμείνουν στο Δήμο, θα πρέπει η υπηρεσία να ενισχυθεί με προσωπικό ενώ θα πρέπει να ανανεωθεί ο εξοπλισμός, γεγονός που προϋποθέτει ότι θα πρέπει να γίνει μια επένδυση της τάξης των 200 έως και 300 χιλιάδων ευρώ.