Διάλογο με τις οργανώσεις του δημοσίου θα αρχίσει ο ΥΠΟΙΚ

Print Friendly and PDF

Πολύ σύντομα θα αρχίσει ο διάλογος με όλες τις οργανώσεις του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ, ο κύριος Γεωργιάδης, υπέδειξε ότι θα πρέπει να υπάρξει ιεράρχηση προτεραιοτήτων, τα αιτήματα θα πρέπει να τεθούν στη βάση των πραγματικών δυνατοτήτων, και τα όποια βήματα να γίνουν λελογισμένα, ώστε να μην επιστρέψουμε στα παλιά.

Νωρίτερα διάλογο με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, σε σχέση με τη Συμφωνία Πλαίσιο που αφορά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ζήτησαν με επιστολή οι Οέλμεκ, Ποέδ και Ολτέκ. Στην επιστολή τους υπενθυμίζουν ότι στα μέσα του Ιανουαρίου, συνομολογήθηκε η Συμφωνία Πλαίσιο, στην οποία περιλαμβάνονται αιτήματα των οργανώσεων και ζητούν όπως αρχίσει διάλογος το συντομότερο δυνατόν.

Τα αιτήματα αφορούν τη δημιουργία Ταμείου Προνοίας, την άρση των επιβαρύνσεων για τους εκπαιδευτικούς που προτίθενται να αφυπηρετήσουν πρόωρα και τον καθορισμό του ποσοστού παραχώρησης γενικών αυξήσεων ή και μείωσης της αποκοπής μισθών.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο