Δωρίζει το τεμάχιο στο Πέρα Πεδί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Print Friendly and PDF

Μετά την πρόσκληση στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας να ελέγξει την επένδυση το Πέρα Πεδί και ενδεχόμενη εμπλοκή του ιδίου αλλά και συγγενικών τους προσώπων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει και θα δωρίσει το τεμάχιο που κατέχει στην περιοχή, στο κράτος.

Ο Νίκος Αναστασιάδης σύμφωνα με το Φιλελεύθερο γνωστοποίησε την πρόθεσή του σε περιφερειακή συγκέντρωση την Κυριακή στο Πελένδρι. Όπως ο ίδιος είπε το τεμάχιο του στην περιοχή της επένδυσης θα το δωρίσει στο κράτος και προς τούτο έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες μεταβίβασης.

Παράλληλα αυτή την εβδομάδα αναμένεται να μπει στα βαθιά η έρευνα του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας ο οποίος ενεπλάκη στο όλο θέμα μετά από επιστολή που του έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόθεση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη όπως ο ίδιος τόνισε στην συνέντευξή του στην «Κ» της Κυριακής είναι όπως η έρευνα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο Γενικός Ελεγκτής αναμένεται να ζητήσει όλα τα σχετικά έγγραφα από τα αρμόδια τμήματα της Δημοκρατία. Το όλο θέμα θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη τα μέλη της οποίας θα ασχοληθούν με την πολιτική πτυχή του όλου θέματος.