Δ. Παπαδημητρίου: Δεν έχουμε το πρόβλημα που νομίζει ο κ. Στουρνάρας ότι έχουμε

Print Friendly and PDF

«Θα βγούμε από τη σκληρή εποπτεία με μια καθαρή έξοδο» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε το πρόβλημα που νομίζει ο κ. Στουρνάρας ότι έχουμε, ότι χρειαζόμαστε την πιστοληπτική γραμμή».

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι το 2017 είναι χρονιά ορόσημο για την ελληνική οικονομία «κι αυτό συμβαίνει γιατί για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια η οικονομία, σε όλα τα τρίμηνα, θα έχει θετικό ρυθμό ανάκαμψης».

Σε ό,τι αφορά στις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις είπε ότι για τους δέκα πρώτους μήνες είναι 3,129 δισ., που είναι στα επίπεδα του 2006. «Ο στόχος είναι να πετύχουμε 4 δισ. μέχρι το τέλος του χρόνου κάτι που είναι πολύ εφικτό. Ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι παραπάνω από 2% και θα έχουμε ρεκόρ δεκαπενταετίας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Επίσης άμα κοιτάξουμε τις εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο οι κερδοφορία τους είναι πολύ υψηλή, όχι μόνο το 2016, αλλά συνεχίζεται και το 2017».

Ο κ. Παπαδημητρίουι τόνισε ακόμη ότι «μας ενδιαφέρουν οι επενδύσεις στην πραγματική οικονομία γιατί αυτές οι επενδύσεις δημιουργούν θέσεις εργασίας και οι περισσότερες από αυτές είναι θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης».

Αναφέρθηκε παράλληλα στην εξωστρέφεια, λέγοντας ότι υπάρχει τεράστια αύξηση των εξαγωγών, η οποία είναι 8,6% σε ετήσια βάση.