Εκθεση «Αναφορά στην Αφροδίτη» από το Πάφος 2017

Print Friendly and PDF

Άλλη μια αξιόλογη έκθεση ανοίγει από το Πάφος 2017, με τίτλο “Αναφορά στην Αφροδίτη”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού της ΠΠΕ Πάφος 2017.

Η επ. καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, Ερατώ Χατζησάββα, μέσα από την έκθεση, επιχειρεί μια καινοτόμα και σύγχρονη πολυμεσική προσέγγιση γνωστών αριστουργημάτων της ευρωπαϊκής τέχνης που απεικονίζουν τη Θεά της ομορφιάς, του έρωτα, της γονιμότητας και της ιερής πορνείας.

Παράλληλα, προστίθεται στην ανακοίνωση, 15 Κύπριοι απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών επιχειρούν με τη συνδρομή της Ε. Χατζησάββα τη δική τους πρόσληψη της Θεάς μέσα από τους ομηρικούς ύμνους και τα ομηρικά έπη, σε επιμέλεια της τεχνοκριτικού Λήδας Καζαντζάκη.

Η έκθεση πλαισιώνεται με μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα τη Θεά της ομορφιάς, που προσεγγίζουν πολυδιάστατα το πολιτιστικό υπόστρωμα του μύθου.

Επιπρόσθετα, η μουσική του Σωτήρη Καραγιώργη συνδιαλέγεται με πεζά και ποιητικά έργα για την Αφροδίτη, σε επιμέλεια του καθηγητή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Γιώργου Γεωργή, με προβολές, απαγγελίες και συζητήσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Παλιά Ηλεκτρική, θα διαρκέσει από αύριο Τρίτη 7 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, από τις 16.00 μέχρι τις 19.00.