Ελλάδα: Ορκίζονται τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Print Friendly and PDF

Στις 12.30 αναμένεται να αρχίσει η τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τις παραιτήσεις της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε αναγκαστικές, διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση και όχι σε ευρύ ανασχηματισμό, ενώ έκπληξη αποτέλεσε η είσοδος στο νέο κυβερνητικό σχήμα του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Φώτης Κουβέλης «θα δείξει πυγμή» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ότι «θα τα βρει» με τον Πάνο Καμμένο.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας εξέφρασε στο «Έθνος» τη δέσμευσή του για επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

«Έχω ένα αίσθημα ευθύνης, διότι εισερχόμαστε σε μια κρίσιμη φάση για τη χώρα, αλλά ευτυχώς υπάρχει έργο από τον προκάτοχό μου» ανέφερε.