Εξώδικο Εκκλησίας σε Ραγκούση για τα περί ομοφυλόφιλων μητροπολιτών

Print Friendly and PDF

Την απόφασή της να επιδώσει εξώδικο στον Γιάννη Ραγκούση γνωστοποίησε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας, μετά τη δήλωσή του ότι έχει συναντήσει ιερωμένους, ακόμη και μητροπολίτες, οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και αναγκάζονται να το κρύβουν.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστέρας καλείται να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει «για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Οι δηλώσεις του κ. Ραγκούση, που προκάλεσαν την αντίδραση της Εκκλησίας, έγινα στο στο περιοδικό της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, «Antivirus».

Το σχετικό απόσπασμα είναι το εξής:

«Συγκεκριμένα για την εκκλησία, είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ΄αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται. Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου».