Επίδομα πρακτικής άσκησης σε άνεργους πτυχιούχους νομικής αποφάσισε η Κυβέρνηση

Print Friendly and PDF

 

Την παροχή επιδόματος πρακτικής εξάσκησης σε άνεργους πτυχιούχους της Νομικής Σχολής, το οποίο ανέρχεται σε 650 ευρώ μηνιαίως, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου είπε ότι το σχέδιο απευθύνεται σε νέους πτυχιούχους νομικής μέχρι 29 ετών, που βρίσκονται εκτός απασχόλησης με σκοπό να πραγματοποιήσουν την απαιτούμενη πρακτική άσκηση.

Το σχέδιο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί, όπως είπε, από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο και περιλαμβάνει την αμοιβή για πρακτική εξάσκηση των νέων 650 ευρώ το μήνα συν καταβολή κοινωνικών ασφαλίσεων και ασφάλεια εργοδότη.

Είπε επίσης ότι θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια σχέδια για πολιτικούς μηχανικούς και για όλα τα επαγγέλματα όπου προαπαιτούμενο είναι η πρακτική εξάσκηση.

Η κα. Αιμιλιανίδου είπε ότι κάθε χρόνο αποφοιτούν γύρω στους 450 νέους από νομικές σχολές.

Σημείωσε ότι το σχέδιο θα προκηρυχτεί αύριο και θα υλοποιηθεί από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και στόχο έχει να καλύψει όσους άρχισαν την άσκηση τους από την 1η Σεπτεμβρίου με διάρκεια ενός έτους. Το σχέδιο θα εφαρμοστεί μέχρι το 2020, είπε η Υπουργός.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου είπε ότι το σχέδιο θα διευκολύνει σήμερα τους απόφοιτους νομικής να πραγματοποιήσουν την άσκηση τους κάτι που σήμερα είναι δύσκολο, κατέληξε.