Επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Βουλής στα τέλη Μαϊου

Print Friendly and PDF

Επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία θα πραγματοποιήσει περί τα τέλη Μαΐου ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος δέχθηκε σήμερα το νέο Πρέσβη της Αρμενίας στην Κύπρο (με έδρα την Αθήνα) Fadey Charchoghlyan.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης επαναβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί που συνδέουν Κύπρο και Αρμενία, καθώς και το εξαίρετο επίπεδο διμερών σχέσεων, τόσο στο διακρατικό όσο και στο διακοινοβουλευτικό πεδίο. Τονίστηκε ότι οι φιλικές σχέσεις και συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοβουλίων αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με την προγραμματιζόμενη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στην Αρμενία, περί τα τέλη Μαΐου 2018.

Ο κ. Charchoghlyan αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο της Αρμενίας ως φυσικής γέφυρας μεταξύ Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σημειώνοντας ως ακόμα θετικότερη εξέλιξη την εμβάθυνση των αμοιβαία επωφελών σχέσεων Αρμενίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης με την υπογραφή, το Νοέμβριο του 2017, μιας συνολικής και ενισχυμένης συμφωνίας εταιρικής σχέσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Αρμένιος Πρέσβης συζήτησαν, επίσης, όπως αναφέρεται, τρόπους ενδυνάμωσης της οικονομικής συνεργασίας και των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών και της πιθανής συμβολής των δύο κοινοβουλίων σ’ αυτή την προσπάθεια.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Βαρτκές Μαχτεσιάν.