Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στο Ομάν

Print Friendly and PDF

Πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στο Σουλτανάτο του Ομάν θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της χώρας Σεΐχη Khalid Hilal Al Maawali.

Ο κ. Συλλούρης αναχωρεί το Σάββατο για το Ομάν, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας που αποτελείται από τους βουλευτές Νίκο Τορναρίτη, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Κωστή Ευσταθίου και Μιχάλη Γιωργάλλα.

Κατά την παραμονή τους στο Μουσκάτ, ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της Βουλής θα συναντηθούν με τον κ. Al Maawali, ο οποίος θα παραθέσει και επίσημο γεύμα προς τιμή του κ. Συλλούρη και της αντιπροσωπείας.

Επίσης, θα έχουν, μεταξύ άλλων, χωριστές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Sayyid Fahd bin Mahmood al Said, τον Πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου (Άνω Βουλή) δρα Yahya bin Mahfoudh Al Mantheri, τον Υπουργό Εξωτερικών Yusuf bin Alawi bin Abdullah, τον Υπουργό Επικρατείας της Βασιλικής Αυλής Sayyid Khalid bin Hilal al Busaidi, τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας δρα Ali bin Masoud Al Sunaidy, τον Υπουργό Τουρισμού Ahmed bin Nasser Al Mahrizi και τον Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης Rawiyah bint Saud al Busaidiyah.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπεία θα έχουν, επίσης, επαφές με τον Πρόεδρο της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης του Duqm, Yahya Bin Said Al Jabri, και τον Πρόεδρο της Αρχής Προώθησης Επενδύσεων και Ανάπτυξης Εξαγωγών Salem bin Nasser Al-Ismaily. Θα έχουν επίσης συνάντηση με μέλη της κυπριακής παροικίας που ζουν και εργάζονται στο Ομάν και θα επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο Sultan Qaboos, το Εθνικό Μουσείο του Ομάν και άλλους χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής θα δώσει συνέντευξη στο Ομανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αποστολή επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης, 15 Νοεμβρίου 2017.