Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί από την Πέμπτη στην Αθήνα ο Δ. Συλλούρης

Print Friendly and PDF

Για επίσκεψη εργασίας μεταβαίνει την Πέμπτη στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Ελλήνων, για την πρόσβαση στο υλικό του «Φακέλου της Κύπρου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, πέραν της συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νικόλαο Βούτση, ο Πρόεδρος της Βουλής θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά.

Το πρόγραμμα του Προέδρου της Βουλής περιλαμβάνει επίσης ομιλία του σε εκδήλωση στο «Σπίτι της Κύπρου», που συνδιοργανώνεται από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) και την Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (ΕΚΕ). Θέμα της ομιλίας, «Ο ρόλος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην σύγχρονη εποχή – οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Τον Πρόεδρο της Βουλής συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής, Βασιλική Αναστασιάδου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Βουλής, Λουκάς Φουρλάς, καθώς και ο εκ των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων που προβλέπεται από το σχετικό Πρωτόκολλο, Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο κ. Συλλούρης αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018.