Ερωτηματικά θέτει ο Γ.Λιλλήκας σε σχέση με αντιπαραθέσεις για το ΓΕΣΥ

Print Friendly and PDF

Ερωτηματικά, σε σχέση με τα συμφέροντα που θέλουν κάποιοι να εξυπηρετήσουν, προκαλούν οι αντιπαραθέσεις που οξύνονται το τελευταίο διάστημα για το ΓΕΣΥ, σύμφωνα με τον υποψήφιο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργο Λιλλήκας, ο οποίος περιοδεύει στην Πάφο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων θα ανέμενε κάνεις ότι το θέμα θα προχωρούσε.

Αντί αυτού, συνέχισε, κάποιοι επαναφέρουν με έντεχνο τρόπο το ζήτημα του πολυασφαλιστικού συστήματος. Το επαναφέρουν αυτοί, είπε, που ποτέ δεν πίστεψαν στο μονοασφαλιστικό και που πάντα πολεμούσαν το μονοασφαλιστικό.

Αυτό που προέχει, ανέφερε, είναι η υγεία των πολιτών καλώντας όλους να αφήσουν κατά μέρος τα προσχήματα και τις μεθοδεύσεις για να αλλάξει η συζήτηση και να μετακινηθεί από τον τρόπο εφαρμογής του ΓΕΣΥ σε συζήτηση για το κατά πόσο είναι ορθό ή όχι το μονοασφαλιστικό.

Ο ίδιος είπε θα αφήσει εκτός προεκλογικής συζήτησης το θέμα της υγείας και θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Θα ήταν πολιτικά πιο έντιμο για κάποιους να πουν ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ με τον τρόπο που αποφασίστηκε αντί να το υποσκάπτουν μετακινώντας το κέντρο βάρους της συζήτησης, πρόσθεσε.

Ο κ. Λιλλήκας σχολίασε και το θέμα των εξετάσεων για τους εκπαιδευτικούς, χαρακτηρίζοντας το φιάσκο και καλώντας τη Γενική Εισαγγελία να παρέμβει και να πάρει το θέμα το δρόμο προς τη δικαιοσύνη. Όποια και αν είναι η σκοπιμότητα πίσω από τη διαρροή των θεμάτων, είπε, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να αποκαταστήσει το κύρος του κράτους και ταυτόχρονα να κερδίσει την εμπιστοσύνη με αδιάβλητες και διαφανείς διαδικασίες, κατέληξε.