ΗΕ: Διαψεύδουν τα περί κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Print Friendly and PDF

Η εικασία ότι τα Ηνωμένα `Εθνη εισηγούνται στο κοινό έγγραφο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις μια νέα Συνθήκη Εγκαθίδρυσης που θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία είναι αβάσιμη και θεμελιωδώς λανθασμένη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ, κληθείς να σχολιάσει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το οποίο το έγγραφο που ετοιμάζει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε φαίνεται να κινείται σε λογική κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω της νέας Συνθήκης που θα συμφωνηθεί.

Ο κ. Σιντίκ υπογράμμισε πως το έγγραφο βασίζεται σε θέσεις που έχουν διατυπωθεί από όλους τους συμμετέχοντες «και στοχεύει μόνο στην καθοδήγηση της συζήτησης για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις στο Κραν Μοντάνα».

«Ενώ ο σκοπός του εγγράφου είναι να διασφαλίσει μια συζήτηση που να προσανατολίζεται στην επίτευξη αποτελεσμάτων, δεν κάνει οποιεσδήποτε εισηγήσεις για συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως έχει συμφωνηθεί με όλες τις πλευρές», πρόσθεσε.

«Οι διαπραγματεύσεις θα λάβουν χώρα στο Κραν Μοντάνα, όχι πριν», κατέληξε ο κ. Σιντίκ.