Η ΕΔΕΚ διαβεβαίωσε την ΑΛΚ ότι θα την στηρίξει στην αναβάθμιση των λιμανιών μας

Print Friendly and PDF

Η ΕΔΕΚ διαβεβαίωσε σήμερα την Αρχή Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ), δια του Προέδρου της Μαρίνου Σιζόπουλου, ότι θα είναι στο πλευρό της για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των λιμανιών μας.

Ο κ. Σιζόπουλος μιλούσε σε αντιπροσωπεία της ΑΛΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΔΣ της Αρχής Πέτρο Κρασσά, που είχε συνάντηση στα γραφεία του Κινήματος στην Λευκωσία.

Ενόψει της συζήτησης που θα γίνει στην Βουλή των Αντιπροσώπων σε μερικές ημέρες για τον προϋπολογισμό του 2018, είπε σε δηλώσεις του, ο κ. Κρασσάς, έχουμε ενημερώσει την ΕΔΕΚ για την κατάσταση των λιμανιών στην Κύπρο και βεβαίως για τον προϋπολογισμό.

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στην ΕΔΕΚ που μας έχουν δεχθεί κι είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουμε οποιαδήποτε ενημέρωση χρειαστεί για οποιοδήποτε θέμα αφορά την ΑΛΚ.

Εμείς από την πλευρά μας, είπε ο Πρόεδρος Σιζόπουλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την αντιπροσωπεία της ΑΛΚ, γι αυτή την εποικοδομητική και άκρως ενδιαφέρουσα ενημέρωση που είχαμε γύρω ακριβώς από τον προγραμματισμό της Αρχής Λιμένων αναφορικά με τις εμπορικές της δραστηριότητες και κυρίως την αξιοποίηση της Κύπρου ως μιας γεωστρατηγικής θέσης στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου, με κύριο στόχο να αυξηθεί η εμπορική δραστηριότητα των λιμανιών μας και κυρίως τα έσοδα για την Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από αυτή την δραστηριότητα.

«Εχουμε διαβεβαιώσει την ΑΛΚ ότι θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με κάθε δυνατό τρόπο εντός και εκτός Κοινοβουλίου γιατί θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική αλλά την ίδια στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταβληθεί είτε για ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας είτε ενδεχομένως για δημιουργία οποιωνδήποτε προβλημάτων στην εμπορική ανάπτυξη και την δραστηριότητα της Αρχής Λιμένων», πρόσθεσε.

Γιατί θεωρούμε, συνέχισε, ότι είναι ένας πολύ σημαντικός, ζωτικός τομέας της Κυπριακής οικονομίας, ο οποίος θα πρέπει να στηριχθεί αποφασιστικά, να αναβαθμιστεί και κυρίως τα αυξημένα έσοδα, τα οποία μπορούν να προκύψουν να αποτελέσουν ένα πρόσθετο στοιχείο για την επίλυση άλλων προβλημάτων της πατρίδας μας, οικονομικών και κοινωνικών αλλά κυρίως για να μπορέσουν να αναχρηματοδοτήσουν πρόσθετα αναπτυξιακά έργα, τα οποία έχουμε άμεση ανάγκη.