Η Κυβέρνηση χαιρετίζει την πραγματοποίηση 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο

Print Friendly and PDF

Η Κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός ότι χθες και σήμερα πραγματοποιείται στην Κύπρο το 3ο Διεθνές Συνέδριο Επενδυτικών Ταμείων (3rd International Funds Summit), στη Λεμεσό, είπε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι η Κύπρος καθίσταται πλέον και διεθνώς ένας καλός και ελκυστικός προορισμός για αυτά τα ταμεία.

«Είναι οι επενδύσεις που θέλουμε να έρθουν στον τόπο, είναι οι επενδύσεις που θέλουμε να διευκολύνουμε να έρθουν στον τόπο, ώστε να υποστηριχθεί ακόμη περισσότερο η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, και ο Υπουργός Οικονομικών, χθες, τόνισε ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργήσουμε και το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και την επιχειρηματική ευκολία που θα πρέπει να έχουν αυτά τα επενδυτικά ταμεία, ώστε να επενδύσουν στον τόπο μας.

«Έτσι αλλάζει η Κύπρος. Η αλλαγή δεν είναι άλμα στο κενό, εδράζεται στη σημερινή πρόοδο που θα είναι αυριανή εξέλιξη της ανάπτυξης. Θέλω, επίσης, να χαιρετίσω το γεγονός ότι επίσης, σε αυτό το πλαίσιο για τη διευκόλυνση των ξένων επενδύσεων, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας μας, η Κύπρος προσπαθεί να μπει στον χάρτη με τις χώρες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», πρόσθεσε.

Ήδη, σημείωσε, υπάρχει νομοσχέδιο, από τον Απρίλιο, ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, και καλούμε τη Βουλή να το εξετάσει το ταχύτερο δυνατό, γιατί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα δώσει ακόμη περισσότερες προοπτικές στον τόπο μας και θα εδραιώσει περισσότερο την ανάπτυξη».