Η Τράπεζα Κύπρου καλεί την ΕΤΥΚ να προσέλθει σε διάλογο

Print Friendly and PDF

Η Τράπεζα Κύπρου καλεί την ΕΤΥΚ να προσέλθει σε διάλογο, έστω τώρα, με διάθεση και πρόθεση την εξεύρεση λύσεων που να είναι πιο δίκαιες για το προσωπικό και οι οποίες να προστατεύουν μεσοπρόθεσμα τις θέσεις εργασίας, τις οποίες απειλεί άμεσα ο διεθνής ανταγωνισμός.

«Η αδυναμία να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της κοινωνίας και πάνω από όλα η αδυναμία να αντιληφθούμε τις προκλήσεις της εποχής στην οποία ζούμε, θέτουν σε κίνδυνο την πορεία της Κύπρου τα επόμενα χρόνια», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η Τράπεζα Κύπρου.

Σημειώνει ότι «η πορεία ανάκαμψης είναι μεν σταθερή, αλλά όπως σημειώθηκε πρόσφατα σε μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου (της Τράπεζας Κύπρου) προς το προσωπικό, παραμένει εύθραυστη».

«Πέρα από το ζήτημα των ΜΕΔ, όπου η Τράπεζα Κύπρου καταγράφει συνεχή και σταθερή πρόοδο εδώ και 11 τρίμηνα, η μεγάλη πρόκληση της Κύπρου έχει να κάνει με το μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο ζούμε και εργαζόμαστε», προσθέτει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η διεύθυνση της Τράπεζας Κύπρου έχει ενημερώσει την ΕΤΥΚ για τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις και αναμένει πως κι αυτή θα ανταποκριθεί ούτως ώστε και στις δύο πλευρές της τράπεζας των συζητήσεων να υπάρχει καλή πίστη με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των εργαζομένων και της Κύπρου γενικότερα».

Αναφέρει επίσης ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάκαμψης, ενώ και το χρηματοπιστωτικό σύστημα αντιμετωπίζει προκλήσεις, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «πάνω από όλα ο διεθνής ανταγωνισμός, βασισμένος στις νέες τεχνολογίες, απειλεί άμεσα την χώρα μας».

«Όσοι από τις επιχειρήσεις της Κύπρου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην απαίτηση να λειτουργήσουν ως παγκόσμιας κλάσης εταιρείες, πολύ σύντομα δεν θα υφίστανται», καταλήγει η Τράπεζα Κύπρου.