Η απάντηση του Προέδρου στον Πανίκο Δημητριάδη

Print Friendly and PDF

Απαντήσεις στους ισχυρισμούς του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης μετά το σάλο που προκάλεσε η κυκλοφορία του βιβλίου του Πανίκου Δημητριάδη, στο οποίο περιγράφει το πώς έζησε το κούρεμα καταθέσεων και γενικότερα τα γεγονότα του Μάρτη του 2013. Σε συνέντευξή του στο TVONE ο πρόεδρος Αναστασιάδης απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Πανίκου Δημητριάδη περί προνομιακής πληροφόρησης του οικογενειακού του περιβάλλοντος πριν από το κούρεμα καταθέσεων.

Για την κατάρρευση της οικονομίας και τα άδεια ταμεία που παρέλαβε, ο πρόεδρος Αναστασιάδης μέμφεται την κυβέρνηση Χριστόφια. Επιπρόσθετα τονίζει ότι η Κύπρος βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανάπτυξης, επισημαίνοντας πως η συνετή οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του διέψευσε τις δυσοίωνες προβλέψεις των διεθνών οίκων.

Προβαίνοντας εξάλλου σε αυτοκριτική ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναγνωρίζει καθυστέρηση στην ποινική δίωξη για το ξήλωμα του τραπεζικού συστήματος.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται για τους διορισμούς των «άριστων των αρίστων», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τονίζει ότι δεν έχει το αλάθητο.

Για το περιβόητο «δεσμεύομαι» ο ΠτΔ τονίζει ότι η κυβέρνηση του έχει υλοποιήσει το 90% του προεκλογικού της προγράμματος, επισημαίνοντας πως έχουν γίνει πρωτόγνωρες μεταρρυθμίσεις. Αυτοσαρκαζόμενος εξάλλου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τονίζει ότι πλέον «δεν δεσμεύεται, αλλά υπόσχεται».

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει την απογοήτευση του για τη στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.