Η κόντρα Παμπορίδη – γιατρών και ο ασθενής τομέας της υγείας

Print Friendly and PDF

 

Οι τελευταίες κόντρες του Υπουργού Υγείας με τους γιατρούς και άλλους εμπλεκομένους στο χώρο της υγείας, νομίζουμε ότι δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό. Διαβάσαμε με προσοχή τις τοποθετήσεις και της μιας και της άλλης πλευράς και δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε τους λόγους της τόσο οξείας σύγκρουσης.

Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες σε χειρισμούς ή σε αποφάσεις του Υπουργού, αλλά δεν δικαιολογείται αυτή η δημόσια αντιπαράθεση που θυμίζει …ταυρομαχίες.

Θεωρούμε ότι ο κ. Παμπορίδης θα πρέπει να αλλάξει το ύφος του (το παραδέχθηκε και ο ίδιος ότι δεν είναι το καλύτερο) και οι γιατροί να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Και αυτό, διότι ο πολίτης αναμένει απ’ αυτούς τους πυλώνες συνεργασία και συναντίληψη για να εφαρμοστεί το περιβόητο ΓεΣΥ. Αν αυτοί αντιμάχονται δημοσίως μ’ αυτό τον τρόπο και μ’ αυτούς τους λεκτικούς χαρακτηρισμούς, αδυνατούμε να φανταστούμε πως συμπεριφέρονται όταν συναντιούνται σε κλειστές πόρτες συσκέψεων.

Ο τομέας της υγείας έχει πολλά, πάρα πολλά προβλήματα. Τώρα με τους σχεδιασμούς που επιχειρούνται, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα, αφού θα ταρακουνηθούν πέτρες και θα θιγούν διαχρονικά συμφέροντα.

Ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε τόσο την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων, όσο και τη σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ είναι όλοι να σοβαρευτούν και να κάτσουν τη μπάλα κάτω. Διαφορετικά τα πάντα θα ισοπεδωθούν και ο τομέας της υγείας θα διαπομπεύεται περισσότερο…