Η Hilton θα προσθέσει 100 ξενοδοχεία στην Αφρική τα επόμενα πέντε χρόνια

Print Friendly and PDF

 

Εκατό ξενοδοχεία σχεδιάζει να προσθέσει η Hilton Worldwide τα επόμενα πέντε χρόνια στην αλυσίδα της στην Αφρική όπως ανακοίνωσε σήμερα, αποτελώντας μια ακόμα αλυσίδων ξενοδοχείων που αξιοποιεί την τουριστική ανάπτυξη της ηπείρου.

Μια νέα μονάδα θα ανοίξει στο Ναϊρόμπι της Κένυας έως τα τέλη του έτους και μία στην πρωτεύουσα της Ρουάντα, το Κιγκάλι, το 2018, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η νέα επένδυση θα κοστίσει στην επιχείρηση 50 εκατομμύρια δολάρια.

Η Hilton ανέφερε ότι οι υπόλοιπες νέες μονάδες θα προστεθούν στα 39 ξενοδοχεία που έχει ήδη η εταιρία στην Αφρική και θα λειτουργήσουν εντός των επόμενων πέντε ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, ο τουρισμός στην Υποσαχάρια Αφρική σημείωσε αύξηση 11% πέρυσι.

«Η μετατροπή υφιστάμενων ξενοδοχείων σε μονάδες με το εμπορικό σήμα Hilton αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη και αναμένουμε μέσω αυτής της πρωτοβουλίας να δούμε μεγάλες ευκαιρίες για τη μετατροπή ξενοδοχείων σε μονάδες Hilton», δήλωσε ο Πάτρικ Φιτσγκίμπον, αντιπρόεδρος της Hilton για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Hyatt Hotels & Resorts ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει έξι νέα ξενοδοχεία στην αφρικανική ήπειρο έως το 2020.

 

Πηγή: skai.gr