Θεοδωράκης: Κάποιοι φοβούνται τη μεγάλη συμμετοχή

Print Friendly and PDF

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τόνισε ότι «προφανώς κάποιοι φοβούνται τη μεγάλη συμμετοχή. Νιώθουν σιγουριά μόνο ανάμεσα σε κομματικά μέλη», σχετικά με τις διαφωνίες για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία για τις εκλογές για την ηγεσία του υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαριστεράς.
«Φοβούνται τους φίλους», είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις χρηστών του Twitter την Πέμπτη.

«Το νέο προοδευτικό κίνημα με εμένα δεν θα γέρνει. Αριστερά λαϊκίστικες ξέρες και δεξιά συντηρητικοί ύφαλοι», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ερωτηθείς εάν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Νέα Δημοκρατία, στην περίπτωση που επικρατήσει στις εκλογές για την ηγεσία του υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει πρόεδρο. «Εγώ διεκδικώ την προεδρία του καινούριου φορέα. Μέσα θα είναι και η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι», σημείωσε.

Σχετικά με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι κανένα χρέος δεν διαγράφεται. Όπως είπε, πρότεινε οι αρχηγοί να εγγυώνται με την περιουσία τους τα χρέη των κομμάτων τους. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει χρεοκοπημένα κόμματα και πλούσιους πολιτικούς», εξήγησε.
Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι δεν θα διαλυθούν τα κόμματα για να συγκροτηθεί ο νέος φορέας, μέχρι τις βουλευτικές εκλογές. «Θα εκφράζονται όμως από τον νέο αρχηγό», συμπλήρωσε.
Τέλος, συμπλήρωσε ότι θα σεβαστεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα καθώς «η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να σκεφτώ τίποτα άλλο».

Πηγή: skai.gr