Σοβαρές καταγγελίες Διευθύντριας ΤΕΠ: Ιδιώτες γιατροί χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό του ΓΝΠ

Print Friendly and PDF

Σοβαρές καταγγελίες της διευθύντριας του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Πάφου. Η γιατρός Νεοφυτα Χρυσανθου κατήγγειλε στο ΡΙΚ ότι την περασμένη Κυριακή γιατρός που αφυπηρέτησε από το νοσοκομείο και εργάζεται πλέον σε ιδιωτική κλινική σε συνεννόηση προφανώς με άλλους εργαζομένους στο νοσοκομείο μετέφερε ασθενή ο οποίος υποβλήθηκε σε αξονική θώρακος και στην συνέχεια πήρε μαζί του τόσο την αξονική όσο και το έντυπο εγγραφής του ασθενή ο οποίος δεν πέρασε καν από τους γιατρούς στο τμήμα που ήταν υπηρεσία.

Η διευθύντρια του ΤΑΕΠ καταγγέλλει ότι από ελέγχους που έχει διενεργήσει δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εντοπίσει ανάλογα περιστατικά κατά τα οποία παρακάμπτονται οι γιατροί του τμήματος, κυρίως τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα και ιδιώτες γιατροί χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό του νοσοκομείου εν άγνοια του προσωπικού.
Η Νεόφυτα Χρυσανθου καλεί τον διευθυντή του νοσοκομείου Πάφου να προχωρήσει σε άμεση διερεύνηση του τελευταίου περιστατικού για το οποίο υπάρχουν όπως ανέφερε μαρτυρίες από εργαζομένους στο τμήμα επειγόντων περιστατικών που εργάζονταν την περασμένη Κυριακή αλλά και ντοκουμέντα που η ίδια εξασφάλισε.

Υπάρχουν κατέληξε, και άλλα παρομοια περιστατικά με αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή, σημειώνοντας ότι κανένας δεν πρέπει να θεωρεί αμπελοχώραφο του τα κρατικά νοσηλευτήρια. Είναι με τις θυσίες και τις φορολογίες των πολιτών που λειτουργούν, κατέληξε, και κανένας δεν πρέπει να τα εκμεταλλεύεται.