“Ιερός πόλεμος” κατά των Τούρκων στη Συρία

Print Friendly and PDF

Ορυμαγδός πυρών από τα τουρκικά ελικόπτερα στον ουρανό της πόλης Αφρίν, με τις σφαίρες να πέφτουν “βροχή” εναντίον των Κούρδων μαχητών.

Οι Τούρκοι έχουν την τεχνολογική υπεροχή, όμως η κουρδική πλευρά έχει την υποστήριξη ανθρώπων από όλον το κόσμο. Μαχητών που πολεμούσαν τους τζιχαντιστές στη Συρία και πλέον έχουν ταξιδέψει στην Αφρίν, όπου έχουν κηρύξει πανστρατιά κατά της Τουρκίας.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις των τουρκικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία συνεχίζονται ακάθεκτες, με βαρύ φόρο αίματος για τις κουρδικές μονάδες προστασίας του λαού (YPG).

Η Τουρκία θα “καθαρίσει” τα σύνορά της με τη Συρία από τους “τρομοκράτες”, διεμήνυσε την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνοντας να εννοηθεί πως η στρατιωτική επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Κλάδος Ελαίας” δεν πρόκειται να λάβει τέλος σύντομα.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στην επαρχία της Αμάσειας, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε πως θα διασφαλίσει ότι οι Σύροι πρόσφυγες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις εστίες τους, μόλις εξοντωθούν οι “τρομοκράτες” (όπως χαρακτηρίζει τα μέλη της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG).

Την ίδια ώρα, χιλιάδες διαδηλωτές κατακλύζουν τους δρόμους ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, αποδοκιμάζοντας την τουρκική επίθεση στην Αφρίν της Συρίας.