Αίγυπτος: 10 τελικά οι νεκροί από επίθεση ενόπλων σε χριστιανική εκκλησία

Print Friendly and PDF

Δύο ένοπλοι σκότωσανς εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικούς, σε επίθεση που πραγματοποίησαν σε μια εκκλησία χριστιανών κοπτών στο νότιο Κάιρο, σύμφωνα με νέο απολογισμό του υπουργείου Υγείας και ιατρικές πηγές και πηγές της ασφάλειας.

Ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών, σύμφωνα με τις πηγές  και τις πληροφορίες που μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο MENA. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε παράλληλα ότι ο δεύτερος δράστης συνελήφθη.

Οι δύο επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο εκκλησίας που βρίσκεται στην Μαρ Μίνα στην περιοχή Χελουάν, την οποία φρουρούσαν αστυνομικοί ενόψει των Χριστουγέννων, τα οποία εορτάζονται από την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι χριστιανοί της Αιγύπτου, οι κόπτες, έχουν αποτελέσει φέτος στόχο πολλών επιθέσεων, για τις περισσότερες από τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του ενός δράστη και πέντε τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δυο γυναίκες, η κατάσταση των οποίων κρίνεται σοβαρή.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης της επίθεσης που σκοτώθηκε ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και ότι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν άλλες δύο βόμβες κοντά στην εκκλησία.

Αμέσως μετά το περιστατικό ακούστηκαν σειρήνες στο κέντρο του Καΐρου.

Η αιγυπτιακή αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις εκκλησίες ενόψει του εορτασμού των Χριστουγέννων από τους κόπτες στις 7 Ιανουαρίου. Για προληπτικούς λόγους η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις της έξω από χριστιανικούς τόπους λατρείας και έχει τοποθετήσει ανιχνευτές μετάλλων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εκκλησίες.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση ενόπλου στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Μηνά, στο νότιο Κάιρο. Μεταξύ των νεκρών είναι δύο αστυνομικοί και ο δράστης.

Πέντε ακόμα φρουροί ασφαλείας έχουν τραυματιστεί και έχουν ήδη διακομιστεί σε γειτονικό νοσοκομείο, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο επίσημο ανακοινωθέν για την υγεία τους.

Ο δράστης άνοιξε πυρ στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και έπεσε νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς επιχειρούσε να μπει μέσα στον ιερό ναό.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον τομέα της Χελουάν.

 

Πηγή: skai.gr