Κάλπες και στην Κύπρο θα στηθούν την Κυριακή για τις εκλογές της ελληνικής Κεντροαριστεράς

Print Friendly and PDF

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της ελληνικής Κεντροαριστεράς.

Οι εννέα υποψήφιοι (Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης) διεκδικούν την ψήφο που θα τους οδηγήσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, μία εβδομάδα αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου.
Κάλπες θα στηθούν και στην Κύπρο, οι οποίες θα παραμείνουν ανοικτές από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα. Στη Λευκωσία το εκλογικό κέντρο θα είναι στη Λεωφόρος Βύρωνος 40 (Γραφεία Νεολαίας ΚΣ ΕΔΕΚ) ενώ στη Λεμεσό στην οδό Λεοντίου Α 183 και Καρατζιά. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει, τελικά, ηλεκτρονική – εξ αποστάσεως ψηφοφορία.

Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων με τα μεγαλύτερα ποσοστά.