Καζάνι που βράζει το ΔΗΚΟ

Print Friendly and PDF

Αυτονόητο και αναμενόμενο χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει στο ΔΗΚΟ, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Άθως Αντωνιάδης.

Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Αντωνιάδης είπε ότι μια χούφτα ανθρώπων πολέμησαν με πάθος και λύσσα τον κόσμο του ΔΗΚΟ, με στόχο να μην εκλεγεί ο υποψήφιος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Είναι αυτονόητο, είπε, αυτοί οι άνθρωποι να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί γίνεται τόση συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες από στελέχη του ΔΗΚΟ για διαδικασία εξπρές, ο κύριος Αντωνιάδης αντέτεινε ότι αυτή τη διαδικασία, ακολούθησε ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν όταν αποφάσισε αποβολή των Γιώργου Κολοκασίδη, Ζαχαρία Κουλία και άλλων στελεχών, το 2009, χωρίς καν να τους απαγγείλει κατηγορίες.

Σχολιάζοντας τις διαφωνίες που εξέφρασε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης με τη διαδικασία που ακολουθείται, ο κύριος Αντωνιάδης είπε ότι δεν αισθάνεται την ανάγκη να εξηγήσει οτιδήποτε στον κύριο Βότση.

Ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πανίκος Λεωνίδου αναφερόμενος στην παραίτηση του μέλους του Πειθαρχικού, Ανδρέα Μερακλή, είπε ότι προέκυψε διαφορά στην αξιολόγηση μαρτυρικού υλικού που αφορούσε συγκεκριμένο, υπό εξέταση, στέλεχος του κόμματος.

Ο κύριος Λεωνίδου είπε ότι τη Δευτέρα, το Πειθαρχικό θα συνεχίσει τη διαδικασία αφού προηγουμένως αντικατασταθεί ο κύριος Μερακλής.

Επίσης ξεσπάθωσε το μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Στέλιος Ιερωνυμίδης με τη διαδικασία αποβολής στελεχών του ΔΗΚΟ. Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, από το εξωτερικό όπου βρίσκεται, επέκρινε την ηγεσία του κόμματος για βαθιά εσωστρέφεια, η οποία, είπε, δεν θα ξεπεραστεί εύκολα.

Αναφέρθηκε σε μένος διαγραφών από την ηγεσία του ΔΗΚΟ κι εκτίμησε ότι η διάσπαση του κόμματος είναι πιθανή.

Κατηγόρησε και τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πανίκο Λεωνίδου ότι παλαιότερα είχε αποσκιρτήσει από το ΔΗΚΟ για να ενταχθεί στο ΑΔΗΚ.

Αμφισβήτησε επίσης την αρμοδιότητα του κυρίου Λεωνίδου, λέγοντας ότι δεν προβλεπεται στο καταστατικό του κόμματος, θέση προέδρου του πειθαρχικού.

Ο κύριος Ιερωνυμίδης ζήτησε να επικρατήσει πνεύμα συνοχής, συναίνεσης και ανοχής στο πλαίσιο του καλώς νοούμενου συμφέροντος του κόμματος.

Σε δηλώσεις του επίσης στο Τρίτο ο παραιτηθείς από το ΔΗΚΟ, δημοτικός σύμβουλος Αγλαντζιάς Μαρίνος Κλεάνθους ανέφερε ότι ηγέτης είναι αυτός που ξέρει να χάνει, να αναλαμβάνει την ευθύνη και να κάνει αυτοκριτική.

Πρόσθεσε ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχασε γιατί δεν κατάφερε να αγγίξει τις καρδιές των ΔΗΚΟϊκων και η πόρτα του ήταν πάντα κλειστή.

Κατηγόρησε επίσης τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι επιχειρεί να ρίξει ευθύνες σε ιστορικά στελέχη του κόμματος.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας και πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Ανδρέας Αγγελίδης άσκησε κριτική για το επίπεδο της εσωκομματικής Δημοκρατίας σε όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς στην Κύπρο.

Ειδικότερα για το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΗΚΟ, επέκρινε τον πρόεδρό του Πανίκο Λεωνίδου ότι λειτουργεί και ως κατήγορος και ως δικαστής.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο