Κατάλευκο το Τρόοδος, προσοχή στο δρόμο και συνέχιση βροχών

Print Friendly and PDF

Όμορφες εικόνες προσφέρει το κάτασπρο Τρόοδος από τη χιονόπτωση που έπεσε και συνεχίζεται και σήμερα. Οι συννεφιές και οι τοπικές βροχές κυριαρχούν στην πρόβλεψη του καιρού για το τριήμερο, ενώ στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση από σήμερα Παραμονή. Αισθητή βελτίωση των φαινομένων από αύριο, Πρωτοχρονιά, το μεσημέρι. Αναλυτικά:

Σήμερα Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με κατά τόπους βροχές ή και καταιγίδα. Στα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και ενδεχομένως χιόνια στα ορεινά, αλλά από το μεσημέρι αναμένεται αισθητή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με αυξημένες, κυρίως ψηλές νεφώσεις, από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Η Αστυνομία ενημερώνει ότι, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή Τροόδους, οι πιο κάτω δρόμοι είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Καρβουνά – Τροόδους

Πλατρών – Τροόδους

Προδρόμου – Τροόδους

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα και να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

Όλες οι αλλαγές στο οδικό δίκτυο λόγω των καιρικών συνθηκών θα γίνονται άμεσα στην κατηγορία ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ στο Application της Αστυνομίας Κύπρου, καθώς επίσης στη νέα ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com και στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας.