Κιλιντσάρογλου: Πορεία από την Άγκυρα μέχρι την Κων/πολη

Print Friendly and PDF

Πορεία από την Άγκυρα μέχρι την Κωνσταντινούπολη, στις φυλακές όπου κρατείται ο βουλευτής του κόμματός του Ένις Μπερμπέρογλου εξήγγειλε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λέγοντας πως έφτασε η ώρα της αντίστασης.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έπειτα από την έκτακτη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του για τη σύλληψη και ποινή κάθειρξης 25 χρόνων στον Ένις Μπερμπέρογλου δήλωσε ότι “Εγώ θα περπατήσω φίλοι μου. Όποιος θέλει με ακολουθεί. Μπορεί και ένα άτομο, μπορεί και ένα εκατομμύριο, μπορεί και δέκα εκατομμύρια να με ακολουθήσουν. Μέχρι σήμερα αγωνιστήκαμε στη βουλή αλλά δεν λύθηκε τίποτα. Έφτασε πλέον η ώρα της αντίστασης. Θα αγωνιστούμε για τη δικαιοσύνη”.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί. Στη βουλή θα παραμείνουν μόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος με 20 βουλευτές και οι υπόλοιποι θα συμμετάσχουν στην πορεία μαζί με τον αρχηγό του κόμματος. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις 81 επαρχίες της Τουρκίας.

“Λένε υπομονή, υπομονή αλλά δεν έμεινε τίποτα πλέον για να κάνουμε υπομονή”, είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προσθέτοντας ότι θα περπατά μέχρι να έρθει δικαιοσύνη.