Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης διεξήγαγαν Κύπρος και Βρετανία

Print Friendly and PDF

Σε κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης με την Κυπριακή Δημοκρατία συμμετείχε το Σάββατο το πλήρωμα της φρεγάτας “HMS Monmouth” του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, πριν την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, πρόκειται για την πρώτη άσκηση μεταξύ του Βασιλικού Ναυτικού, της Κυπριακής Αστυνομίας και του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, που πραγματοποιήθηκε μετά την υπογραφή του προγράμματος διμερούς αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Βρετανίας.

Το σενάριο της άσκησης, στην οποία συμμετείχαν η Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία και το ελικόπτερο Wildcat της βρετανικής φρεγάτας, προέβλεπε τη συνεργασία των μέσων προς διάσωση τεσσάρων ψαράδων από σκάφος που βυθιζόταν.

Ο διοικητής του HMS Monmouth, Ian Feasey εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της άσκησης, λέγοντας ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για συνεργασία με την Κύπρο και διατήρηση της ετοιμότητας για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.