Κολλέτας vs Φαίδωνας: Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους

Print Friendly and PDF

Στις κατηγορίες του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος απαντά ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών μεταφορών, Σωτήρης Κολλέτας.

Ο κ. Κολλέτας, σε ανακοίνωσή του, απορρήπτει κατηγορηματικά τις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Πάφου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αναφέρει επίσης πως έχει δώσει οδηγίες στο νομικό του σύμβουλο, με στόχο τη λήψη μέτρων για λίβελλο, δυσφήμιση και συκοφαντία για τις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Πάφου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Κατόπιν των πιο πάνω, έχω ήδη δώσει οδηγίες στο νομικό μου σύμβουλο για λήψη δικαστικών μέτρων για λίβελλο, δυσφήμιση και συκοφαντία, τόσο εναντίον του κ. Φαίδωνος όσο και εναντίον όσων από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας αναμεταδίδουν τον λίβελλο.

Εγώ ο Σωτήρης Κολέττας, Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, επιθυμώ να αναφερθώ σε όσα ο Δήμαρχος Πάφου, κ. Φαίδωνας Φαίδωνος έχει πει στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ σήμερα 3 Νοεμβρίου 2017 σε συνομιλία του με την δημοσιογράφο κ. Ε. Βρετού και να ανακοινώσω και να δηλώσω κατηγορηματικά προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου ότι:

(α) Οι κατηγορίες του κ. Φαίδωνος εναντίον μου έχουν διερευνηθεί σε βάθος και με πρωτοφανή αυστηρότητα από το Τμήμα Φορολογίας και από την Αστυνομία χωρίς να προκύψει το παραμικρό μεμπτό εναντίον μου.

(β) Οι κατηγορίες που αφορούν πειθαρχικά παραπτώματα εκδικάστηκαν από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας και αθωώθηκα πανηγυρικά.

(γ) Σε ότι αφορά τις δημόσιες συγκοινωνίες, τις συμβάσεις και το σύστημα που υιοθετήθηκε για να αναπτυχθούν οι δημόσιες επιβατικές μεταφορές, ήταν μέρος του προγράμματος διακυβέρνησης της τότε Κυβέρνησης το οποίο υλοποιήθηκε με απόφαση του τότε Υπουργικού Συμβουλίου.

(δ) Οι αναφορές στο πρόσωπο μου του κ. Φαίδωνος περί παρεμβάσεων στις συμβάσεις των δημόσιων μεταφορών, περί κερδοσκοπίας, υπερπληρωμών και υπέρογκων ποσών που διατέθηκαν για το σύστημα είναι ανυπόστατες, ατεκμηρίωτες, παραπλανητικές και πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα.

2. Κατόπιν των πιο πάνω, έχω ήδη δώσει οδηγίες στο νομικό μου σύμβουλο για λήψη δικαστικών μέτρων για λίβελλο, δυσφήμιση και συκοφαντία, τόσο εναντίον του κ. Φαίδωνος όσο και εναντίον όσων από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας αναμεταδίδουν τον λίβελλο.