Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Ραχόι

Print Friendly and PDF

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι είχε αργά χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη της Κύπρου προς τον Ισπανό Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του στις προσπάθειες που καταβάλλει για μια ενωμένη Ισπανία και κατά των αποσχιστικών προσπαθειών της Καταλονίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τον Ισπανό Πρωθυπουργό ότι κατανοεί απόλυτα την ανάγκη για τήρηση της συνταγματικής τάξης της Ισπανίας, και ότι η Κύπρος θα προσφέρει σταθερή στήριξη στην Ισπανική Κυβέρνηση τόσο εντός της ΕΕ όσο και στα ΗΕ, καθώς και σε όποιο άλλο διεθνές βήμα η Κύπρος συμμετέχει, προστίθεται στην ανακοίνωση.

`Οπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Ραχόι για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με τον Ισπανό Πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι η Ισπανική Κυβέρνηση στηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες του για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό βασισμένη στις αρχές της ΕΕ και των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Ραχόι, προστίθεται, «συμφώνησαν, επίσης, για την αναβολή της προγραμματισμένης Συνάντησης των ηγετών των χωρών του νότου που θα πραγματοποιείτο στη Λευκωσία στις 9 με 10 Οκτωβρίου, υπό το φως και των κρίσιμων συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο στην ΕΕ για το Μέλλον της Ευρώπης».

Συμφώνησαν, επίσης, αναφέρεται, η Σύνοδος των MED7 να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.