Μαξίμου: Ανεύθυνη η ΝΔ για την ονομασία – Οι εκλογές το φθινόπωρο του 2019

Print Friendly and PDF

Συνεχίστηκε και την Πέμπτη η σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων, με την αξιωματική αντιπολίτευση να θέτει εκ νέου θέμα δεδηλωμένης εάν ο Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει την κυβερνητική θέση για το ονοματολογικό.

 

Απαντώντας σε δήλωση της βουλευτού της ΝΔ και πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη στον Real FM ότι «τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης δε θα τον καλύψει η Nέα Δημοκρατία στη Βουλή με τη ψήφο της», το Μαξίμου έκανε λόγο για ανεύθυνη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης.

 

«Η κυρία Μπακογιάννη επιβεβαίωσε σήμερα την ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στη μανία της να αποσταθεροποιήσει τη χώρα πριν βγούμε οριστικά από τα μνημόνια, δεν λογαριάζει ούτε εθνικά θέματα ούτε τίποτα» ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί κύκλοι.

 

Τη διαβεβαιώνουμε, προσθέτει το Μαξίμου, πως για άλλη μία φορά θα μείνει με την όρεξη. Οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

 

«Και μέχρι τότε η σημερινή σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση θα έχει βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, που οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την έριξαν, ενώ με την ίδια υπευθυνότητα θα εργαστεί για διέξοδο και στο ονοματολογικό, που επίσης οι κυβερνήσεις του χθες μας κληροδότησαν» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

 

«Προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος για το θέμα της ΠΓΔΜ είναι η ύπαρξη επίσημης, ενιαίας, θέσης από την πλευρά της κυβέρνησης. Διαφορετικά, η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την εμπιστοσύνη και των δύο ΚΟ, άρα δεν υπάρχει κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι οι κυβερνητικοί εταίροι δεν ομονοούν σε ένα μείζον εθνικό θέμα», διεμήνυσε πάντως η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξή της στο Alpha 989.

 

H Μαρία Σπυράκη επισήμανε πως η Νέα Δημοκρατία για το θέμα των Σκοπίων τοποθετήθηκε έγκαιρα και με την ευθύνη που της αναλογεί και ζήτησε από την κυβέρνηση που, όπως είπε, βασίζεται στις Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ – να παρουσιάσει μια επίσημη, ενιαία θέση για την ΠΓΔΜ.

 

Κατά του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία της ΠΓΔΜ τάχθηκε από πλευράς του ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα θα καταψηφίσει διπλή ονομασία.

 

«Η πρότασή μας για το όνομα είναι Κεντρική Δημοκρατία των Βαλκανίων. Είναι ένας όρος ουδέτερος, αλλά με μία δυναμική, ως προς τη σχέση με τις άλλες χώρες» σχολίασε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

 

«Αν θέλουμε να υπάρχει ένα χρήσιμο κράτος στο κέντρο των Βαλκάνιων, θα πρέπει να έχει ονομασία η οποία να είναι ουδέτερη» δήλωσε ακόμα στον Alpha 989 o κ. Σγουρίδης, ενώ προέκρινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για το ονοματολογικό.