Μεγάλες φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν

Print Friendly and PDF

Μεγάλες φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σήμερα σε διάφορες πόλεις του Ιράν, όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις έρχονται στον απόηχο των μεγαλύτερων αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων της τελευταίας 8ετίας, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους και έχουν οδηγήσει στη σύλληψη τουλάχιστον 450.

Το ιρανικό δίκτυο Press TV μετάδωσε πως οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τη «βία» των τελευταίων ημερών, υποβαθμίζοντας έτσι τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, οι οποίες ξέσπασαν ως διαμαρτυρία για τον υψηλό πληθωρισμό και τη διαφθορά αλλά εξελίχθηκαν σε ένα γενικότερο «κατηγορώ» κατά του θεοκρατικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε το Press TV οι φιλοκυβερνητικοί κρατούν ιρανικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα υπέρ του καθεστώτος.

Οι σημερινές πορείες έρχονται μία ημέρα αφότου ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απέδωσε το αντικυβερνητικό ξέσπασμα σε «εχθρούς» του Ιράν, αφήνοντας υπόνοιες για χρηματοδότηση και χειραγώγηση από το εξωτερικό.

Οι ΗΠΑ απέρριψαν άμεσα τις αιχμές του κ. Χαμενεΐ.

Πηγή: skai.gr