Μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας=

Print Friendly and PDF

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας μειώθηκε το 2017 για πρώτη φορά μέσα σε οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η ισχυρή εγχώρια ζήτηση απορροφά περισσότερες εισαγωγές και οδηγεί σταδιακά στην αποκατάσταση της ισορροπίας στην οικονομία της χώρας που έχει κυρίως εξαγωγικό προσανατολισμό.

Το μη εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε στα 244,9 δισεκ. ευρώ από το υψηλό ρεκόρ των 248,9 δισεκ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε στα 257,1 δισεκ. ευρώ από τα 259,3 δισεκ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Τον Δεκέμβριο, οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,3% ενώ οι εισαγωγές κατά 1,4%, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

Τα στοιχεία για τις εξαγωγές ήταν καλύτερα από τη μείωση κατά 1,0% που ανέμεναν οι αναλυτές ενώ οι εισαγωγές ήταν επίσης ισχυρότερες από την πρόβλεψη για μείωση κατά 0,5%.

Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα τον Δεκέμβριο συρρικνώθηκε στα 21,4 δισεκ. ευρώ. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν πλεόνασμα 21,7 δισεκ. ευρώ.

 

Πηγή: skai.gr