Μετά τη λάσπη, ας ψηφίσουμε τον λιγότερο κακό !!!

Print Friendly and PDF

Μετά από την πολλή λάσπη, τα κτυπήματα κάτω από τη μέση και τις σκληρές κόντρες μεταξύ των υποψηφίων, οδεύουμε επιτέλους στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής για την ανάδειξη του 8ου στη σειρά προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Δεν γνωρίζουμε κατά πόσον οι μεθοδεύσεις που επιστράτευσαν τα εκλογικά επιτελεία των υποψηφίων επηρέασαν τους ψηφοφόρους, όμως για τους σωστά σκεπτόμενους πολίτες ήταν πολλές φορές απαράδεκτες και καταδικαστέες.

Ειδικά, οι προσωπικές κατηγορίες, οι καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και οι άλλες ανήκουστες αναφορές που είδαμε και ακούσαμε, είναι έξω από κάθε λογική. Και ενώ, όλοι οι υποψήφιοι επικαλούνται τον πολιτικό πολιτισμό, το μόνο που είδαμε ήταν …ο πολιτικός αρχοντοχωριατισμός.

Ευτυχώς, που οι πολίτες δεν παρασύρθηκαν και κράτησαν τη ψυχραιμία τους, διότι αν επικρατούσε το κλίμα της σκληρής κόντρας, δεν ξέρουμε που θα φτάναμε.

Οι εκλογές αυτές, λοιπόν, θα μείνουν στην ιστορία όχι για τη σημαντικότητα τους, αλλά για τις κάκιστες μεθόδους που επιστρατεύτηκαν για να πλήξει ο ένας υποψήφιος τον άλλο. Ειλικρινά, δεν έμεινε κατηγορία και χαρακτηρισμός που δεν χρησιμοποιήθηκε. Τώρα το λόγο τον έχει ο λαός, οποίος θα αποφασίσει για το ποιος υποψήφιος είναι λιγότερο κακός από τον άλλο και όχι καλύτερος από τους άλλους…