Με απεργιακά μέτρα προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Κύπρου

Print Friendly and PDF

Με απεργιακά μέτρα προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Κύπρου, λόγω καταπάτησης, όπως υποστηρίζουν, των συμφωνιών με την Ετύκ.

Τα αιτήματα αφορούν προαγωγές, παραχώρηση προσαυξήσεων και καταβολή της ΑΤΑ. Εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας, οργανωμένα, υποδείκνυαν στους υπαλλήλους να ταχθούν εναντίον των απεργιακών μέτρων. Η Τράπεζα Κύπρου, η Οέβ, το Κεβέ και ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου καλούν την Ετύκ να προσέλθει σε διάλογο.

Η Τράπεζα Κύπρου σημειώνει ότι θα πρέπει να εξευρεθούν λύσεις οι οποίες να είναι δίκαιες για το προσωπικό και να προστατεύουν μεσοπρόθεσμα τις θέσεις εργασίας. Η Οέβ καλεί σε διάλογο με εποικοδομητική διάθεση, με σκοπό την εξεύρεση δίκαιης συμφωνίας που να εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τόπου. Το Κεβέ τονίζει ότι όσα πέτυχε η κοινωνία δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση βεβιασμένων αιτημάτων μερίδας συμπολιτών μας. Ο Σύνδεσμος Τραπεζών αναφέρει ότι οι όποιες ενέργειες που θα δημιουργούν τις συνθήκες για απεργιακά ή άλλα ακραία μέτρα θα επιβαρύνουν τις κοινές προσπάθειες για επάνοδο σε τροχιά ανάπτυξης.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο